IN YOUR OCEAN


Vet inte varför men det känns ganska bra att göra läxor igen. Som att man har en produktiv dag liksom. Godnatt
Serenades – Oceans

EVERYONE IS BEAUTIFUL IN THEIR OWN WAY. YOUR WAY JUST HAPPENS TO BE IN THE DARK.
Söndagar suger. Jag tycker Maria o Sophie ska komma till mig nu för källarhäng.

WE FOUND OUR WORLD


GIF by me. whoo första gifen jag gjort. nästa gång vill jag inte ha gickrgrej på..
Igår pratade jag väldigt mycket om spindlar och ska börja bli av med min fobi nu. Detta resulterade i att jag drömde om massa spindlar hela natten.
Idag har jag inte hunnit göra så mycket mer än att springa, men nu blire till o städa tror jag. O ikväll kräftor och Mathildahäng. Ja
Other Lives – Weather

THE AIR


pic by me
Världens bästa Margaux i motljus. Gillar att bilden ser gammal ut på något sätt. Kanske blir så om man sitter och redigerar i en halvtimme som jag så ofta gör.
Jag älskar svartvitt. Jag vill att allt ska vara svartvitt och jag har märkt att jag oftast klär mig i svartvitt, omedvetet. Syns till exempel i det förra inlägget. Trivs inte i färger.

Klickade på ett album som jag inte kände igen någonting med. Visade sig vara ett fynd, älskar musiken! Other Lives, nytt för min del. LYSSNA!!
Other Lives – As I Lay My Head Down

OTHER LIVES


collage by me
Ser nu att kvaliteten på bilden blev sådär halvdan, men aja. Vill ha på mig typ nåt sånt här idag.
skjorts och blus - random, väska - alexander wang, armband - bonadrag, skor - topshop.

Other Lives – Dust Bowl III

SPETS + SAMMET


Mina fina nya plagg - spetsbh från COS och klänning i sammet från Dagmar.
Det sistnämnda bar jag med mina nya skor på mammas fest. kände mig fin.
Igår fick jag äntligen byta linje till samhällskunskap, jag är överlycklig. Aldrig mer fysik, aldrig mer kemi, äntligen kan jag plugga in saker jag faktiskt förstår och kan tro på..

RIP JIMMY CHOOS

Just torkat tårarna och sansat mig efter att ha upptäckt att en spindel hade byggt bo i mina fina skor. Spindeln är eliminerad, men jag tvekar på att jag nånsin kommer kunna använda skorna igen..

Nu måste jag hinna slita mig från datorn innan det inte går längre, skola om 10 timmar.

FINA


I lördags firades mamma i en lokal med 80 av hennes vänner. Hon såg så fin och lycklig ut, min älskade mamma.

JUST NU

38 timmar till skolstart. #tröstäter

GROW OLD


Marres nya snygga skor som hon fotade
Atlas Sound – Shelia

DU MÅSTE VA BLINDjust kommit hem från håkanfilmen i rålis och sitter framför desperate housewifes. Typ livets mening o så.

Håkan Hellström – En Vän Med En Bil

GALAPAGOS

Nej nu tänkte jag ta tummen ur röven och skriva om resan jag gjorde med min familj till Sydamerika och Galapagos!
Jag visade ju en bild på en härmtrast förut, men här är lite mer av en bildbomb med beskrivning..


En ödla vid stigen höjer kroppstemperaturen i solen


Nyvaket sjölejon som.. vrålar? råmar? gör vad sjölejon nu gör.


En galapagosalbatross ruvar på ett ägg en meter från turistgruppen


En av alla Galapagosfinkar


Blue-footed boobie


Marine iguana påväg till vattnet


Sovande Nazcaboobyunge.


Falk


Ett red-footed boobiespar


Tre fregattfåglar flyger över båten


Tre jättesköldpaddor äter i slowmotion.

Den här sommaren fyllde min mamma 50 år och familjen ville fira det med en resa till en plats vi aldrig hade varit på men alltid velat åka till. Ingen av oss trodde egentligen att vi nånsin skulle få åka dit någongång, men vi bestämde oss för drömdestinationen Galapagosöarna och Sydamerika.
Vi började resan med nästan två veckor i Peru och Ecuadors fastland, där vi besökte bland annat Macchu Picchu och Titicacasjön. Därefter spenderade vi fyra dagar på en kryssningsbåt som åkte runt alla Galapagosöar med fullspeckat schema för turisterna.

Dagarna inleddes med landgång på den ö vi var på den dagen, där vi fick guidad tur runt i naturen. Man gick på speciella stigar för att inte störa djurlivet, men eftersom djuren inte var rädda för människor såg man lika mycket från stigen som man hade gjort mitt i de skyddade områdena. Djuren kom så nära att, om det inte hade varit förbjudet, hade kunnat röra dem. Man var tvungen att se sig för noga när man gick på stigen så man inte klev på en marine iguana! Det som var så häftigt var att djurarterna som lever på Galapagosöarna bara existerar just där och vissa finns det inte ens liknande arter av någon annan stans i världen.
På öarna var det hur vackert som helst, berggrunden bestod av svart lavasten, stränderna var vita och de vackra träden fanns inte någon annan stans i världen de heller. Dessutom var det stekande sol, då Galapagosöarna ligger mitt på ekvatorn.

Efter turen på land fanns det flera valfria aktiviteter anpassade efter hur mycket man tålde och orkade. Personligen valde jag alltid snorkelturerna, vilka var de mest avancerade valen (vet, tuff). Alla snorkelutflykter var unika, den till Devils Crown var speciell för att det var så strömt, vilket inte bara gjorde det svårare, utan drog till sig mer fisk. Man hade alltid en guide som snorklade samtidigt, och under den snorklingen sa vår guide att hajar brukade ligga och sova där, men vi såg inga hajar då (tur enligt mig!).
Den häftigaste snorkelutflykten var den vid en grotta. I den började vi snorkla, och det var som att ljuset kom från botten för att det studsade mot botten från öppningen. Därifrån simmade vi runt en udde, vilken var bebodd av dykande fåglar, sjölejon och pingviner. De kom väldigt nära, pingvinerna verkade inte bry sig, men sjölejonen kom fram och ville leka. De kom så nära att man fick dra in händerna för att de inte skulle röra en mellan alla kullerbyttor de gjorde! Sedan simmade alla närmare en strand, vid vilken havsköldpaddor låg och sov. De var överallt och även här fick man akta sig för att inte va ivägen när de skulle upp till ytan för att andas.
Den snorkelturen var störd, helt otrolig!

När vi var på båten åt man ständigt och gott och trevlig besättning kunde hjälpa en med allt. Det var fint på båten, och det fanns bar både i båten och på soldäcket. Det fanns till och med en jacuzzi.

Den här resan är det häftigaste jag varit med om och om ni någonsin får möjlighet att åka dit, gör det, för en sån möjlighet finns sällan!

Resten av resan i Sydamerika tänkte jag berätta om i ett annat inlägg, så vänta och se hihihu! :)

THOUSAND MILE WISH


Igår träffade jag äntligen Margaux, efter två månader utan att ha setts. Vi lagade minipzzor av scones och berättade om allt vi missat av varandra. Sen gick vi ut och fotade en massa och åh vad jag älskar min finkamera.
Sen kom Matilda till mig och vi åt glass, såg en konstig film och pratade om allt mellan himmel och jord.
Nu ska jag och Bea, som jag inte heller träffat på två månader, träffas och ha picknick. wehåå.
Finger Eleven – Thousand Mile Wish

ONCE YOU GO BLACK YOU NEVER GO BACKMina nya älsklingar som får pryda min hylla på väggen tills helgen då jag får tillfälle att använda dem.

THE ONLY ONE


The Cure – The Only One

Konst