ARTELIER STOCKHOLM

Jag tror att jag har hittat en utbildning jag vill gå; realistisk konst.
Läste en artikel i tidningen om Atelier Stockholm och är helt fast. Det är en akademi där man får lära sig att måla som de riktigt duktiga konstnärerna gjorde som t ex Leonardo Da Vinci, som verkligen bemästrade teknikerna och kunde måla så "verkligt" som möjligt. Fast utbildningen är tre år lång, så går man den måste man ju satsa...
Men att kunna måla realistiskt har alltid varit en dröm.

Den här oljemålningen har en av eleverna där gjort, Jonas Åkerlund. Så otroligt fantastiskt, tänk att få lära sig måla sådär!!?


Nu ska jag fortsätta grubbla på det under tiden som jag pluggar inför min framtid. Kemi för att bli konstnär. Eh?

WE'RE SHADOWS IN THE ALLEY

Jag är sjukt trött, men kan inte somna. Sömnbristen gör att jag typ blir sjuk. Tidsbristen gör att jag inte orkar anstränga mig. O sen sömnbrist plus tidsbrist blir nåt som känns halvbra men som ändå måste duga. Fan vad jag är djup.
Har inget att skriva om förutom att pappa gav mig en konsertbiljett till Beatles spelning på Johanneshovs isstadio tisdagen den 28 juli 1964. Den är fin och sitter på spegeln nu.
Anna Ternheim – Shoreline

SHALL YOU JUMP OR SHALL YOU STAY?...


Pic by me
Borde verkligen, verkligen egentligen sova, med tanke på min sömnbrist. Men jag fick tvångstanke att redigera den här bilden till något. Tog bilden när jag var på Island och såg vulkanen. Skrev nåt på bilden också som skulle passa och kom på det själv, så det är för en gångs skull inget citat från nån låt.

(vet att hästen är underexponerad eller vad det nu heter men vi säger att det är meningen helt enkelt.)

NÅT GJORT 2010


teckning ritad med promarkers och akvarellfärg.
Hittade just en inscannad teckning här på min dator som jag gjorde nån gång förra året. Tror jag inspirerades av Alexander Wang om jag inte minns fel.

SNUFSAN

Tänkte lägga upp en fin bild på en fin liten sketen varelse som dog för ungefär ett halvår sedan. Hon flyttade nämligen in hos oss den 26 mars (som var igår) för åtta år sedan. Småtöntigt inlägg, men så äre ba.

'TILL YOU'RE SO FUCKING CRAZY YOU CAN'T FOLLOW THEIR RULESEarth Hour kanske inte hjälper så mycket, men det är väldigt mysigt! Sitter med tända ljus, thé, kakor och choklad. mys. men okej det var för en timme sen dårå. men ändå.

Fick en anonym kommentar i förra inlägget som frågade hur lång jag är. När jag mätte mig hos en läkare för ungefär en månad sedan var jag enligt henne 177,5 cm lång. Tror inte det förändrats nu haha :)
Jag vet att jag ser eenorm ut där bredvid bea, men hon är pytteliten så det är därför.
Fast jag e ju längre än de flesta endå. Så tyvärr är klackar ofta svårt. Äger några hetingar, men de står oftast bara och dammar :/

Margaux, det var så mysigt att vakna hos dig imorse hihihi <3. fan att jag inte kommer få göra det imorron också för mina päron. puss
här e en låt som upptäcktes i margauxs bil. denebra.
Green Day – Working Class Hero


WE ARE THE PEOPLE WHO RULE THE WORLD

Gårdagen spenderades med de här trevliga typerna. Sen kom Camilla och Frida men bilderna på dem är det Bea som har. God mat, roliga samtal och utgång. Även om det kanske egentligen inte var en så rolig fest så har jag alltid roligt när jag är med er.
Empire Of The Sun – We Are The People

LA COCAINA NO ES BUENA PARA SU SALUD, LA COCAINA IS NOT GOOD FOOR YOU.(Känner att jag verkligen inte gillar rubriker. Skriver bara en fin rad av någon låt som jag sedan länkar lite fint. Nu skrev jag in hela låttexten. Men sånt är fint.)

Lyckorus idag när jag fick ett sms som berättade att Lykke Li och deadmau5 kommer till peace & love. Jajaja!! Och sen kände jag mig sådär lagom tuff när jag träffade på Angelica Blick på stan. Blev nästan förvånad över hur otroligt trevlig hon var, trodde hon bara skulle säga tack och fortsätta kolla på de nyinkomna skorna men hon hälsade och pratade lite.

Nu har jag fortsatt lite på den nya teckningen och jag bestämde mig för att klä henne i Acne. Så det hon har på sig har jag ritat av från en annan bild lixxåm. Ser nu att bilden jag tog inte var så skarp, men hoppas man ser bra endå! Men jag är ju såklart inte klar med den ännu.


work in progress i blyerts

Crystal Castles – Untrust us

WITH ECLIPSES FOR EYES

Ju mer av veckan som går desto bättre mår jag. Nu har halva gått=snart helg=ingrid glad. Jag är sjukt taggad inför fredagens bestyr och försöker planera hur jag ska se ut då. Klänning, men vilken? Smink, men hur? Vill ha nåt med färg i, och för att det ska bli snyggt tänkte jag öva. Men istället för att måla en massa runt mina egna ögon kom jag på att jag kunde måla på papper med sminket. Sen kom jag på att jag lika gärna kunde visa resultatet här också.

Tror nog att det kommer vara finare på hud än på papper men det är ju ändå på ett ungefär rätt färger, förutom den svarta som blev tokig. Men here it is, resultatet av slarvigt skissade ögon som grund och en hel del kladdande med ögonskugga. Har fortfarande inte valt..?
Miike Snow – Silvia (2:40 i mitt <3) KAN INTE sluta lyssna på låten. Hur fan kan den fastna så? Jag lider om jag inte får höra den konstant. Idag asså.

I REMEMBER WHEN WE WERE GAMBLING TO WIN, EVERYBODY ELSE SAID BETTER LUCK NEXT TIME
Sitter och petar lite på teckningen jag påbörjade förut. Men eftersom jag var så slarvig när jag ritade av bilden jag hittade är jag inte säker på om jag vill förtsätta...
Hag just gjort en ny lista för att variera min musik. Fast har precis samma artister, bara att jag valt in nya låtar som jag inte lyssnat så mycket på förut. Smart, enligt Ingrid. O så har jag kollat på maaassvis av vackra och inspirerande bilder. Hela min mobil är full av inspo-bilder. Här är några jag gillar idag.Metric – Gold Guns Girls

BOB, BLOMMA OCH SOMMAR

(fan att inte sommar börjar på B, hade liksom passat bättre där)
Men ja. Vad ska jag ta mig till? De goda nyheterna idag svämmar över tror jag.
Hur ska jag hantera att Bob Dylan kommer till Peace & Love? Jag fattade inte när jag fick veta så jag reagerade inte så mycket mer än att skriva ett sms till min Dylangalne vän Sophie.

Det var väl huvudgrejen egentligen men annars var det att jag plockade årets första blomma och mitt ansikte sken upp i ett leende som höll ett bra tag. Släppte inte blomman förrän jag var tvungen att byta om till simkläder för gympan. Sen så fick jag också veta att det bara är lite mer än två månader kvar innan sommarlovet. Hade inte tänkt efter tidigare, så min lyckomätare svämmade över.

Fast måste erkänna att den tappades på en del när det var en spindel i gången till mitt rum och min mes till lillebror inte ville döda den utan bara släppa den ut i det fria. Borde ha argumenterat om att utrota spindlar på NKprovet idag, inte fästingar som jag valde..

Nu ska jag rita tror jag, om inte plugga. Pussheyy

Bob Dylan – The Times They Are A-Changin'

VÅRDAGSJÄMNING

Sitter i min säng med datorn på ena knät och ett naturkunskapshäfte på det andra. Pluggandet går sådär lagom segt (okej, stryk lagom). Det känns som att det bara står samma sak om och om igen i det här fördömda häftet. I get it, biologisk mångfald är mängden individer, ekosystem eller arter! Typ.

Men nu när jag satt här och pluggade och passade på att uppdatera mig på alla bloggar jag kunde komma på fick jag vetskap om att det idag var vårdagsutjämning! ÅÅÅhjaaa! Nu är det väl fan vår? Vem orkar vänta på de tjocka vädergubbarna som ska envisas med att det måste vara plusgrader 5 dygn i streck? Imorgon ska det vara 12 grader! 12 grader! Det ÄR vår.

Nu ska jag plugga klart och sedan kanske jag tar på mig somriga kläder av olika slag bara för att fira. Wiewie
Bilder från förra våren + härlig låt för att fira lite till:The Beach Boys – Wouldn't It Be Nice

LOOKALIKE HARRY P

Hahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!
Gjorde ett test på en hemsida som hittade kändisar man var lik. För det mesta kom det upp bilder på asiater, det känns ju sådär halvbra när jag inte ens är asiat. Men det bästa var när detta kom upp, blev lite fundersam liksom.

Hemsidan tyckte att jag är lik Harry Potter. Äntligen har jag lyckats, jag har verkligen ansträngt mig för att likna honom!

I JUST WANT *WEEKEND* ALL AROUND


I helgen hade vi supertrevligt hos Anna innan vi drog vidare. Hon fyllde år och hade massa trevliga vänner över. Grattis igen!
Mando Diao – Cinderella

IN PROGRESS


En sneakpeak på vad jag börjat på ikväll med mina blyertspennor. Såg en vacker bild och var tvungen att rita av den lite snabbt. Får se om jag börjar på en ny version som är lite noggrannare eller om jag nöjer mig med den här slarvigt påbörjade.. :)

INGRID

Ingrid heter jag, 18 år och älskar allt som har med kreativitet att göra. I bloggen lägger jag ut det jag har skapat och lite annat också..
bloglovin
RSS 2.0
Bloggparaden
Konst