SISTA DAGEN I BERLIN

Sista dagen i Berlin tog vi vårt pick och pack och letade reda på ett ställe att låsa in dem på. Sedan tog vi tunnelbanan åt fel håll några gånger, innan vi fann second hand-affären Garage där man betalar kilovis. Sedan satte vi oss på närmsta café och njöt i solen innan det var dags att åka till flygplatsen och lämna vårat paradis. Längtar tillbaka till staden och till de fyra fina personerna lägenheten.

FILM OM BARNETS SPRÅKUTVECKLING


I svenska fick vi i uppgift att göra en film under ett projektarbete om språkutveckling. Här är resultatet. lol

A PERFECT DARKNESS IS ALL I CAN SEE


ÄlskepälskeMargaux förra veckan. Med henne mår man alltid bra. Hon är så fin så fin.
Idag lyckades jag försova mig vid sämsta tillfället möjligt - Nationella provet i spanska. Hur jävla dum och slarvig får man vara. Och inget "stackars dig" existerar för sånt får bara inte hända.
Fink – Perfect Darkness

IBLAND KAN KÄNSLOR BARA FÖRKLARAS MED SVAMMELDet är som att hela världen snurrar och då undrar jag om det är jag eller om det är min omgivning. Och så undrar jag om det är uppenbart för alla eller om det bara är jag själv som lägger märket till rotationen. Jag tänker hit och dit på allt som finns och kommer på mig själv med hur löjligt allt är, just när jag är som längst bort i mina tankar. Då kommer jag på vem och var jag egentligen är och att jag borde skratta åt sånt där, som inte hör till min värld. Och så kommer jag på att jag måste sätta näsan i böcker men just nu känns det som det värsta man kan göra och jag känner bara hur hela kroppen skriker på mig och allt och inget.

THROWING OUT A BOOMERANG WAITING FOR IT TO COME BACK TO MEtumblr
when I grow up I want to be a forester,
run through the moss in high heels
Fever Ray – When I Grow Up - We Grow Apart Vocal Version By Pär Grindvik

ELECTROGOLV

Igår var Charlotta, jag, Camilla, Claudia och Margaux på Ace och vi träffade massa kompisar och dansade avall vår kraft och vi gick inte förrän de skulle stänga. När Charlotta och jag kom hem åt vi det bästa tänkbara - tårta. Sen somnade vi och vaknade inte förrän sent.


...


Sedan vi kom hem från Tyskland har jag inte kunnat sluta längta tillbaka. Satan vad härligt vi hade det! Resan har hållit mig vid liv under lektioner och långa bussresor. Sen har jag varit med om mera skoj, till exempel i torsdags då Tessie hade skiva och jag var 80talist och Margaux var skolflicka. Eller igår då jag och Charlotta drog till Bonden där det var 80-talstema. Eller idag då jag blev firad i efterskott av släkten och mamma hade gjort hur god mat som helst(vilket hon iförsig alltid gör). Och ikväll ska jag fortsätta i samma spår och göra staden osäker med ett gäng vänner.
Håkan Hellström – River en vacker dröm

FEM


Den femte dagen i Berlin vaknade vi sent och åt en mäktig och satsig frukost. Det var marknadsdag, som alla söndagar i Berlin. Vi åkte först till en något mindre, eller jag tyckte den var enorm ändå. Sen åkte vi till en som var enorm på riktigt! Vi petade bland högar av smycken, rotade bland proppfulla ställningar med skinnväskor, kikade i vackra askar och prutade tills vi storknade. När vi kom hem hoppade vi över att vila och gick direkt till kvällsutstyrsel och resterna från våra tidigare middagar. Vem hade trott att pasta med pesto, bönröra och tortellini med tomatsås skulle passa så bra tillsammans? Kanske Alicia, med sin konstiga smak.

MER DAG FYRA


Här är foton på Linnea, mig och lite miljö från den fjärde dagen. Checka in hennes skor va.

FJÄRDE DAGEN I BERLIN


Vi lagade, som alla andra morgonar, en fet frukost med gröt, ägg, mackor, fil, frukt, sylt, sallad och andra pålägg att ha med. Vi gick ut i solen och stortrivdes, och vi fnissade åt snön i Stockholm. Vi tittade på gårdagens automatfoto och tog ett nytt. Vi åkte till Kreuzberg och gick i en secondhandaffär, drack kaffe på ett vackert torg och tittade runt på en fin marknad på samma torg. Vi blev vrålhungriga och ställde oss och skrattade i förmodligen världens längsta kebabståndskö. Det var såklart döner från Mustafas, vilket ska vara Berlins bästa kebabställe, som vi ville ha vårt krubb ifrån. När vi proppat i oss den faktiskt riktigt goda kebaben tog vi runnelbanan hemåt och handlade och njöt en sista bit av kvällssolen innan vi vilade, åt och fixade oss inför Berlinnatten.

PARTY


DAG TREIgår sov vi i nära en evighet och det kändes så bra att vara helt utvilad och att solen sken när vi begav oss mot Kreuzberg. Där fyndade vi vackra smycken och åt gott krubb vars namn vi varken visste eller kunde uttala på en turkisk marknad. Vi promenerade längs en vacker kanal och tittade bland billiga LPskivor. Vi gick och gick och tillslut blev husen alltmer nedklottrade och när vi nådde en park och enligt vissa av oss hade en ganska-nära-döden-upplevelse, var det nog och vi åkte hem och myste i våra duntäcken med kortspel och kakor. Sen sov vi. Sen åt vi. Sen körde vi chatroulette. Sen fyllde jag plötsligt arton. Sen gick vi ut och ölade och dansade och hängde med bandmedlemmar och kom inte hem förrän det var ljust utomhus.
The Strange Boys – Be Brave

ANDRA DAGEN


Idag vaknade jag mitt emellan två mysplättar bland alla duntäcken, och efter en stor frukost begav vi oss ut för att turista i staden. Vi såg torn, kyrkor (utanför, inuti och ovanpå! Vi gick ut på taket) besökte en chokladfabrik, ett monument och åt asiatisk hämtmat. Nu har vi sovit några timmar, lagat middag och gjort oss lite fina.

MER FOTON FRÅN FÖRSTA DAGEN


Det ockuperade och totalt nermålade konsthuset var så mycket kultur det bara kan bli. Man gick upp för massa trappor med konstverk och slagord om frihet inristade överallt och gick som en bana bland konstnärsverkstad efter konstnärsverkstad. SÅ. STÖRT. HÄFTIGT. Jag vill också sitta där och måla och göra smycken och bara leva loppan som de.
Om ni vill läsa och se ännu lite till om vår resa hit kan ni gå in på Linneas blogg HÄR!

FIRST DAY IN BRIZZLE


Igår åkte Moa, Linnea, Alicia, Alexander och jag hela vägen till Berlin och vår fina lägenhet här. Vi gjorde oss hemmastadda och mötte därefter upp ett helt gäng pojkar. Vi kollade in området, besökte ett ockuperat konsthus, åt indiskt, blev utelåsta från en lägenhet, handlade mat, tog siesta, lagade mat och avslutade kvällen med att gå ut och hänga, innan vi somnade i en hög i vårt hem, lite tidigare än vad resten av Berlin är vana vid. Vi har det kort sagt riktigt bra här.

Konst