FREDAG DEN 31

foton ur min inspirationsmapp, antagligen från tumblr eller weheartit.
Här sitter jag, med stelfrusna tår och fingrar, inlindad i täcke och omgiven av papper och pennor. Jag lyssnar på musik, nynnar och ritar lite vad som helst. Och låter håret lufttorka. Idag har det ösregnat hela dagen och jag har haft religion och psykologi. Två korta och intressanta lektioner. Så har det varit ungefär hela veckan, få och roliga lektioner alltså. Om det var mindre intressant tog jag mig igenom det med mms från Andreas modevisningar, fast egentligen får man ju inte ha mobilen på. Nu ska jag koka thé och rita lite till.

VET ATT DU HÖR MIG


Hej. Jag har varken tid eller ro just nu åt att blogga. Det är tentor och det är läxor och det är fix med vilka kurser som ska läsas. Det handlar helt enkelt om att vänja sig in i vardagen igen. Men snart kan jag nog ägna mer tid åt blogg och målning. Ska ju visa resten av Toscanabilderna till exempel.
Fotot la jag upp för att visa att mitt hår ska växa till sig och bli långt igen, hade jag tänkt. Men man ska ju hålla på och vårda det också, vilket jag inte riktigt vet hur man gör.
Movits! – Skjut mig i huvet

LÖRDAGENS STRAPATSER

Igår var det Shasa och jag som tog oss till Fotografiska. Vi såg mycket svartvitt, gelatinsilverfotografi, polaroider, foton på landskap, hus, barn, transvestiter, par, dockor och döda kroppar. Fotografierna var alltifrån fina till hemska. Ovan är två favoriter av Sally Mann - överst på hennes barn och nedanför det är ett av hennes tidigare verk.Efter muséebesöket knallade vi vidare i fint väder till Gamla Stan. Där trängdes vi bland turister och köpte varsin kaffe och mjukglass att njuta av vid bryggan. Solen hann gå lite i moln, men vad gjorde väl det.Här är hon, min fina vänJag med våra multifärgade kalasglassarVi tittade på utsikten över vattnet och njöt av nostalgismakenDet visade sig att jag inte var lika bra på att äta glass som vid barnsben. Plötsligt satt jag där, spopen som få, med en halv strut i handen och den knappt påbörjade glassen framför fötterna på bryggan som en sprängd strösselbomb.Tur att den kunde göra någon glad åtminståne..Shasa har nog de häftigaste ögonen jag har settMen kaffet lyckades jag hålla i, och Shasa visade medlidande och bjöd på tröstskedar medan vi fortsatte drälla lite överallt.Stockholm är fintMin vän likaså.
När vi hade smaskat klart strosade vi omkring bland begagnade plagg ett tag innan vi begav oss åt varsitt håll. Det var första gången vi sågs på förmodligen tre månader, om man bortser från terminens första skoldagar. Gissa om vi hade saknat varandra, och gissa om vi hade mycket att prata om!

PÅ VÄG FRÅN ROM

Här är lite foton från resan till huset vi skulle bo i i Italien. Vi åkte från Rom till Toscana, och på vägen stannade vi i en by som jag inte minns vad den hette. Vi köpte vin, ost och charkterier hos en leende gubbe. Hans hörnbutik hade hyllor på alla väggar, helt fyllda med olivoljor, vinäger, vin, rosa pasta och allt man kan tänka sig! Sedan fick vi vädja lite hos en restaurang om att få äta sen lunch hos dem, för i Italien är allt egentligen stängt mellan tre och sju. Det blev en sallad med bland annat oliver och buffalomozzarella i, det syns ju att den var god, och så en kaffe på det. Sedan tittade vi lite på utsikten och körde några timmar ytterligare till huset.

IT'S TIME TO OPEN THE WORLD

foton från tumblr
Idag var första dagen på sista året i gymnasiet. Allt kändes precis likadant och helt annorlunda. Det bästa är tanken på att det snart är studenttider, och att efter det är kalendern helt tom men samtidigt fylld med hela välden. Bara världen och jag, ungefär.
Och så blev jag så glad inombords av att få träffa fina personer som jag saknat så det nästan gjort ont.
Devlin – London City Part II

HEY SCHOOL GIRL IN THE SECOND ROW

Jag har gått som i dvala de senaste dagarna. Tror inte jag har koncentrerat mig så länge och intensivt som inför den här prövningen jag gjorde. Så igår tog jag mig till skolan för första gången på sådär tre månader eller vad det nu blir. Tror att det gick ganska bra. Efteråt gick jag och köpte en blommig klänning på Beyond Retro, nästan intill skolan, som får vara en belöning och symbol för allt arbete. Sen var det så skönt att mest bara göra ingenting i sällskap av mina bästa tvillingar. Annars har jag inte gjort så mycket mer, än att umgås med min bror som kom hem i lördags, för trots tolv timmars sömn inatt är jag fortfarande helt död.
Och juste, såg Kent gjorde jag också. I söndags. Jag kunde inte sluta le.
Herre vad jag skriver detaljerat..
Simon & Garfunkel – Hey, Little School Girl

AKVARELL

Den här akvarellmålningen påbörjade jag i tisdags. Den är långt ifrån klar, får se om jag går tillbaka till sen över huvud taget, man tröttnar väl lätt. Men jag gillar den faktiskt än så länge, så får väl se när jag har pluggat klart. Jag ska alltså tenta av samhällskunskap A, vilket beror på mitt byte av linje efter ettan. Just nu har jag en paus och har det bra med min fina mor.


TIME

Bilder från i februari
En helg som skulle fyllts med sånt där längtansvärt som Stadsmissionen, lunchning, spelning och kräftskiva blir nu en intensiv näsan-i-boken-helg. Men antar att sånt är livet. Bita ihop och lära sig för en gångs skull. Och självklart inte blogga.
First Aid Kit – Hard Believer

NYHET TYP

Nu är det som så, att för några veckor sedan ringde Hind från Fair Faces. Jag hade varit på casting hos hennes modellagentur strax innan sommaren och nu gav hon mig beskedet, att de gärna ville arbeta med mig. Foton ska upp på hemsidan och nya måste tas. Modevecka i höst och kan du gå i klackar? Öva på catwalk. Försökte ge glada men lugna svar. Man vill väl inte låta alltför exalterad. Den höga pulsen hördes kanske ändå genom telefonluren. Så i torsdags gick jag på min första casting, för Make Up Store, och igår ringde Hind igen, de vill att du går deras visning i Globen.
Så pratar jag med Andrea, hon har blivit bokad hon med. Vi ska få jobba tillsammans. Det här är nog det roligaste som hänt mig.

LISTA . BARA FÖR ATT

Jag:  har aldrig skrivit en sån här lista förut. Får se om jag gillar det eller inte.
Vad är kärlek: Något man känner mot varje människa som betyder något. Typ att man skulle gråta om personen dog.
Mitt rum:  Är nog både för stort och för litet för att rymma mig och allt mitt stök.

Det här åt jag i dag yoghurt med flingor, vattenmelon, ett pallat äpple och knäckemacka med ost och tomat.
Mina föräldrar:  är de bästa förebilderna jag kan tänka mig
Min dag: hittills har den börjat ovanligt produktivt
Min bästa vän: s olyckor är mina olyckor, det skrämde mig när jag för första gången insåg hur sant det är.
Ett ögonblick från senaste veckan: morgonpromenad till ICA för att handla yoghurt till frukost. Handlar. Tar tre steg ut från affären och PLAFF, tappar tetran på asfalten som blir vit. Lyfter upp den demolerade varan och ber skamset om en ny.
Min tro:  har jag inte bestämt mig för ännu.
Det här hade jag på mig i dag:  vita vida Levi's jeans med skärp om midjan och en elastisk nyckelbensvisande historia i svart.
Mina syskon:  är i singularis, och den fina pojken befinner sig i Spanien nu. OM jag saknar honom!

I min handväska: ryms aldrig det jag vill
Den här dagen gjorde jag: bryggde kaffe och frukosterade strax efter niotiden. Begav mig till vårdcentralen, fick ett sår omplåstrat varpå jag gick till biblioteket för att sätta näsan i samhällskunskapsboken några timmar. Sen var jag kvar och tittade i fotoböcker och läste poesi och så tänkte jag en massa på vägen hem i äppeldoftande sensommardag. Nu sitter jag här.
Mina drömmar: tycks trots allt själva finna sig ett sätt att nås. Men för det mesta är de inte påkomna än.
Min första kyss:  kommer jag konstigt nog inte ihåg, men i min dagbok läste jag att det var på ryska posten med en pojke som jag var kär i men det vågade jag inte säga.
Mitt favoritminne: Min kompis och jag ligger på däck på den enorma segelbåten som hennes och min familj hyrt att segla några veckor. Det är kväll och mörkt, men fortfarande varmt, ute. Vi ligger på rygg och räknar stjärnfall efter stjärnfall från den grekiska vinkeln av himlavalvet.
Min favoritfödelsedag: Den sjätte eller kanske sjunde. För att jag inte kunde somna kvällen innan, för att det bästa ljudet som fanns var när familjen sjöng i stämmor, för att hela kroppen pirrade av längtan efter att både nya skolkamrater och gamla dagiskompisar skulle komma på mitt kalas. Och för att pannkakstårta smakade så mycket godare då.
Detta ångrar jag: skolvalet. lol.
Den här månaden:  Har jag varit med om så mycket nytt och spännande att jag snart smäller av.
Det här upprör mig: När någon inte lyssnar, särstavningar, olycka och otrevliga människor. och självcentrering.
Det här får mig att må bättre:  Fina saker, inspiration, trevliga människor, Johnossi, Ben & Jerry's och hälsosam livsstil. Säger emot varandra lite lagom.

Det här får mig att gråta: trötthet i kombination med ilska. sorg.
Min första fylla: var onödig.
Mina rädslor: Jag hade spindelfobi, men det har jag botat.
Min favoritplats: min säng och vardagsrumssoffan.
Det här saknar jag: Cappucinoprovning, dela på fel pizza, få shortsbränna på 20 minuter och bo tillsammans i en månad.
Det finaste jag vet är: jag vet inte. Typ omtänksamhet, dimma, gammal arkitektur, olja och sånt som glittrar.

ITALIENSKA TRÄDGÅRDEN

Nu ska jag visa er hur det såg ut i trädgården till landsbygdshuset i vilket vi bodde i Italien. Förmodligen liknar den paradisets lustgård, så vackert som där är. Och det bästa där är utbudet på ätbart och väldoft. Synd är det, att inte sådant också kan förmedlas genom dataskärmen. Fotografier och ord får räcka.
Eftersom solen ständigt gassar blir gräset varmt och behagligt att gå på, och luften fylls av väldoftande solvarm olivträdsdoft, från de stora delar av trädgården som består av långa alléer av sådana. Och sådana är så vackra, för de tindrar liksom i silver i solen, och skuggan av dem formar ett kransformat mönster.Där växer plommonträd, vars frukter var alldeles lagom mogna under vår vistelse. De fick bidra till frukostbordet.Man kan klättra i dem, då når man till vilket plommon man vill, och kan kika ner på lillebrors rågblonda rufs.Eller bara beundra trädets skönhet från marknivå.Där finns persikor, både i träden och på marken, gott frukostbidrag de med.Och fikon.Och päron.
Och så finns det träd som bär gula plommon. Självfallet även de väl mogna, saftiga och vackra att titta på.
Så under, och i, dessa trädkronor promenerade Martin och jag mellan pooldopp och måltider i två veckor, bara för att njuta och verkligen passa på.
 
 

RAMLAR

Så fick jag, efter fyra månader, återse Moa, Linnea, Alexander och Alicia. Mina kära Berlinkompanjoner. Det var så skönt att bara sitta med en kopp thé i handen och prata om det mesta medan Håkan sjöng "Nu har jag ramlat gatan klart" från LP-spelarens stora högtalare, eller bara göra ungefär samma sak vid det vingliga köksbordet och äta chokladbollssmet med sked. Herre, vad jag hade saknat dem hela bunten.
Håkan Hellström – Ramlar

1:39

Imorgon (eller ja, idag) kommer jag, efter att ha gått och lagt mig senare än jag lovat mig själv, vakna rädd och antagligen i sällskap av för många fjärilar i magen. Jag ska försöka, men antagligen inte lyckas, springa bort det på vägen till affären för att handla yoghurt. Sedan ska jag umgås med tre, ja kanske till och med fyra, fina människor som jag inte sett sedan jag spenderade en vecka i en Berlinlägenhet med dem. Och måtte väl sällskapet, och frukosten vi ska äta tillsammans, lugna ner de där fjärilarna. För inte vill jag vara nervös när det rör sådant som arbete, särkilt inte första gången.
Thomas Newman – American Beauty

DJURNATURELLERENBLICK

tumblr är nog där jag finner min inspiration. Men börjar fundera om jag inte tar ut min inspiration där också, för jag får liksom inte fram något på varken papper eller canvas känns det just nu som.
Men det finns ju så otroligt mycket man kan bli inspirerad av.
Enya – Only Time - Original Version

SYSSELSÄTTNING

 


De senaste dagarna har jag gjort saker som att ha heldag med lillebror och gått på The Dark Knight Rises och käkat kungshallsmiddag, spelat Slender game, svettats med Andrea och hennes vänner på rökiga dansgolv, målat på en ny canvas ute i solljuset, avnjutit en mamma-dotter middag hos Margaux, och idag har jag inte gjort mycket mer än att städa rummet och spela Othello med min pappa. Och saknat lillebror som inatt for iväg till Spanien.

Andreas Vollenweider – Mandragora


Konst